#

Europe’s Energy Crisis Will Not Be “A One Winter Story”

Reducerea livrărilor resurselor energetice ca urmare a sancțiunilor împotriva Rusiei și închiderea rutelor cheie de export de gaze naturale de către Moscova va duce la un efect potrivi căruia Europa va lupta pentru resurse energetice inclusiv și după iarna care vine. Potrivit analiștilor de la Compania Energy Aspects, criza actuală este „o chestiune nu de o iarnă”.

Europa va trebui să limiteze cererea pentru a putea echilibra piața energetică nu numai în această iarnă, ci și pe viitor. Din cauza crizei energetice, Germania, cea mai mare economie a Europei, cunoaște deja o recesiune care se va adânci odată cu apropierea iernii pe fondul unei crize a gazelor și energiei în curs, a declarat Bundesbank, banca centrală a Germaniei, în raportul său lunar din 19 septembrie. În plus, pentru a preveni prăbușirea furnizorilor germani de energie și gaze, Germania a decis să naționalizeze Uniper, cel mai mare importator de gaze din țară.

Cu privire la piața energetică, analiștii de la Energy Aspects au declarat că sunt așteptate fluctuații critice ale prețurilor pe piața petrolului în ultimul trimestru. Până la sfârșitul anului se așteaptă ca prețurile să fie mult mai mari. Energy Aspects prognozând prețurile petrolului la sfârșitul anului la aproximativ 120 de dolari pentru un baril.

Sursă: https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Europes-Energy-Crisis-Will-Not-Be-A-One-Winter-Story.html